Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is részt vesz az üzbegisztáni Szamarkandban a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozóján. A magyar kormányfő kétoldalú tárgyalásokat is folytat a türk államok vezetőivel.

Hivatalos útján a miniszterelnököt elkíséri Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, dr Hóvári János a Türk Államok Szervezete Magyarországi Képviseleti Iroda vezetője. A szamarkandi csúcstalálkozóra közel 60 magyar üzletember is elutazik, akik a magyar–üzbég üzleti fórum programjain vesznek majd részt. A szamarkandi tanácskozáson gazdasági, kereskedelmi, közlekedési témák is szóba kerülnek az aktuális nemzetközi politikai ügyeken túl.

Orbán Viktor külön kétoldalú megbeszéléseket is folytat türk partnereivel, így várhatóan Kaszim-Zsomart Tokajevvel, Kazahsztán elnökével, Szadir Dzsaparovval, Kirgizisztán elnökével, Savkat Mirzijojev üzbég köztársasági elnökkel és Recep Tayyip Erdogan török államfővel is tárgyal a következő napokban.

Related Posts