A főtitkári poszt átadási ceremóniája a TÁSZ Titkárságán

A TÁSZ új főtitkára, Őexcellenciája Kubanychbek Omuraliev nagykövet 2022. november 14-én a Titkárság isztambuli központjában átvette a posztot elődjétől, Baghdad Amreyevtől. Az új főtitkárt a TÁSZ államfőinek kilencedik csúcstalálkozóján, Szamarkandban nevezték ki.

A távozó főtitkár sok sikert kívánt utódjának a Titkárság vezetésében és annak tevékenységében. Háláját fejezte ki a Titkárság dolgozóinak a főtitkári ciklusa során kifejtett áldozatos munkájukért. Omuraliev főtitkár köszönetet mondott Baghdad Amreyevnek a szolgálataiért és a TÁSZ tevékenységéhez tett hozzájárulásáért.

Az átadási ceremónián felszólalva az új főtitkár leszögezte: a bővülő mandátum és a növekvő elvárások teljesítése érdekében, a Titkárság fáradhatatlan munkát fog végezni a TÁSZ még szebb jövője érdekében.

Kubanychbek Omuraliev megjegyezte: a küszöbönálló reformok mértéke önmagában meg fogja követelni a Titkárságtól, hogy kellő időt és erőfeszítést szenteljen a munkájának. Tekintettel a Titkárság intézményi, szellemi és személyi erőforrásainak bőségére, a TÁSZ kellően felkészült arra, hogy továbbra is elérje és fel is gyorsítsa a „Türk Jövőkép 2040” és a „TÁSZ Stratégia 2022–2026” célkitűzéseit.

A ceremónia során az új főtitkár köszönetet mondott és sok sikert kívánt Gismat Gozalov főtitkárhelyettesnek, akinek a titkársági mandátuma szintén letelt.

Related Posts