Az ankarai magyar nagykövet udvariassági látogatást tett a TÁSZ főtitkáránál

2022. november 24-én a TÁSZ főtitkára, Őexcellenciája Kubanychbek Omuraliev nagykövet fogadta Magyarország ankarai nagykövetét, Őexcellenciája Mátis Viktort és Őexcellenciája Pintér Attilát, az újonnan kinevezett isztambuli magyar főkonzult. 

A találkozó során Mátis Viktor nagykövet és Pintér Attila főkonzul gratuláltak ahhoz, hogy 2022. november 11-én a TÁSZ szamarkandi csúcstalálkozóján az Államfők Tanácsa kinevezte Omuraliev nagykövetet a Szervezet főtitkárának, és a hivatali idejére sok sikert kívántak. Ugyancsak megismételték, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett a TÁSZ keretein belül zajló multilaterális együttműködés mellett. A főtitkár elismerését fejezte ki azért, hogy hazánk aktív szerepet játszik és aktívan vesz részt a Szervezet munkájában.

A fentieken túlmenően a felek megvitatták a szamarkandi csúcs eredményeit és értékelték a TÁSZ keretein belüli együttműködést, különös tekintettel azon fejleményekre, amelyek a TÁSZ országainak térségében zajlanak. A felek ugyancsak eszmecserét folytattak az elkövetkező időszakban a TÁSZ budapesti Képviseleti Irodája előtt álló közös kezdeményezésekről.

Related Posts