Orbán Viktor az azerbajdzsáni gazdasági miniszterrel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Mikayil Dzsabbarovot, az Azerbajdzsáni Köztársaság gazdasági miniszterét. A megbeszélésen elsősorban az energetikai együttműködésről esett szó.

A tárgyaláson részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Orbán Viktor Magyarország energiabiztonsága szempontjából fontos fejleménynek nevezte, hogy a korábban megkötött szerződések alapján az azerbajdzsáni energiavállalat júliusban megkezdte a földgáz betárolását a magyar tárolókba, és ezzel immár valós fizikai gázszállítási kapcsolat létesült országaink között.

Arról is szó esett, hogy több magyar vállalat folytat sikeres együttműködést Azerbajdzsánban, és további magyar befektetések is napirenden vannak. A karabahi újjáépítés kapcsán elhangzott: az azeri fél már kijelölte azt a települést, amelynek újjáépítését a tervek szerint magyar vállalatokra bízza.

Orbán Viktor kiemelte: hazánk évente 200 ösztöndíjas helyet ajánl fel azerbajdzsáni diákok számára magyarországi tanulmányok folytatására.

Related Posts