Részvétnyilvánítás

A Türk Államok Szervezete főtitkárának részvétnyilvánítása Őexcellenciája Hóvári János nagykövet, a TÁSZ Képviseleti irodája főigazgatójának elhunyta alkalmából.

Nagy fájdalommal értesültünk Hóvári János, a Türk Államok Szervezete magyarországi Képviseleti Irodája főigazgatójának korai elhunytáról.

A Türk Államok Szervezete és a magam nevében szívből jövő részvétemet fejezem ki Hóvári János családjának, a turkológia világának, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, és Isten kegyelmébe ajánlom őt, türelmet kívánva a gyászoló családjának.

Olyan emberként, aki az életét a turkológiának szentelte, és kiváló nagyköveti szolgálatával tiszteletre méltó helyet vívott ki magának a magyar diplomáciában, Hóvári János egész életében hatalmas mértékben járult hozzá a Magyarország és a türk államok közötti átfogó együttműködés fejlesztéséhez.

Odaadó munkája és professzionalizmusa figyelemreméltó sikereket ért el abban, hogy Magyarországot, a magyar népet közelebb hozzá a testvéri Türk Államokhoz.

Nem feledkezünk meg értékes munkásságáról! Emlékét örökké megőrizzük a szívünkben!

Kubanychbek Omuraliev nagykövet

 

Related Posts