A magyar agrárminisztérium mezőgazdasági képzést és know-how megosztást tartott a TÁSZ tagállamai számára

Az on-line végzett mezőgazdasági képzést és know-how megosztást a magyar agrárminisztérium 2024. április 30-án tartotta a TÁSZ (Türk Államok Szervezete) tagállamai számára.

A programot Egri Lilla, a magyar agrárminisztérium Nemzetközi Kapcsolatok Főosztálya vezetőjének üdvözlő beszéde nyitotta meg. A képzésben a tagországok és a mezőgazdaságban érintett intézmények több mint harminc szakértője vett részt.

A megnyitót követően az alábbi előadások hangzottak el:

1. Dr. Szabó Emese, a KITE Vállalat rendszervezési igazgatója: “A mezőgazdaság, az öntözési rendszerek és a terméketlen földek rehabilitációja.”

2. Vattay Richárd, a Víz és Termőföld Vállalat vezérigazgatója: “Vízmegtartás – egy organikus termőföld kondicionáló termék”.

3. Sándorfy András, az Elitmag Ltd. vezérigazgatója, Marton Genetics: “Vetőmag termesztés (különösen éghajlat-barát vetőmagok) és a smart művelési rendszerek.”

A résztvevők az alábbi kérdéseket vitatták meg:

  • a tapasztalatcserében és a korszerű agrártechnológiák és technikák terén az együttműködés elmélyítése,
  • a víz hatékony felhasználása és a smart mezőgazdaság,

Ezek a területek oly módon fognak hozzájárulnak a TÁSZ térség fenntartható fejlődéséhez, hogy előmozdítják az agrárium erőforrásainak hatékonyságát és maximalizálják a mezőgazdaság termékenységét.

A programot a fenti kérdések megvitatása és kérdések követték.

Related Posts