Fiatal magyar vállalkozók, vezetők – Isztambulban

A 2023-as évadban – Buhara után – Isztambul lett a Türk Világ Ifjúsági Fővárosa. A megnyitó rendezvényre május 4-én az Atatürk Kulturális Központban, a türk államok ifjúságért felelős minisztériumai képviselőinek, és a Türk Államok Szervezete tag- és megfigyelőállamaiból érkező fiatal vállalkozói delegációnak részvételével került sor.

A megnyitó margóján a török Ifjúsági és Sport Minisztérium a Türk Államok Szervezetével (TÁSZ) együttműködve megrendezte a 2. TÁSZ Fiatal Vállalkozók Fórumát és az 5. TÁSZ Fiatal Vezetők Fórumát. A rendezvényen Magyarországot a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) – Ifjúsági és kezdő vállalkozók szekciójának vezetősége képviselte, akik kiemelkedően sikeres fiatal magyar vállalkozók, a rendezvényszervezés, informatika, cukrászat, ékszerészet, újságírás, autókereskedés, és a hús- és gabonaipar területén.

A nyitórendezvényen résztvevő türk állami delegációvezetőkkel találkozót tartott Kubanychbek Omuraliev nagykövet, a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) főtitkára. A találkozó során szó volt a TÁSZ napirendjén szereplő ifjúsági és sportkérdésekről, valamint a szervezet keretei között jelenleg is zajló, illetve perspektivikus ifjúsági projektekről.

A főtitkár részletekbe menő egyeztetést folytatott az Indira Hajiyeva, Azerbajdzsán ifjúsági és sportminisztere által vezetett küldöttséggel. A TÁSZ főtitkára a megnyitó ünnepséget követően kétoldalú megbeszélést folytatott a VOSZ – FIVOSZ vezetőségével is, majd meghívta őket a Türk Államok Szervezetének Főtitkárságára, ahol részletes tájékoztatást kaptak a TÁSZ tevékenységéről és célkitűzéseiről a gazdasági és vállalkozói szektorban.

A VOSZ – FIVOSZ képviselői továbbá találkoztak Pintér Attilával, Magyarország isztambuli főkonzuljával és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) isztambuli irodájának munkatársával is.

Related Posts