Az Azerbajdzsáni Köztársaság elnökének különleges képviselője magyar üzletemberekkel találkozott

Magyarországi látogatása során, Emin Huseynov, az Azerbajdzsáni Köztársaság elnökének a karabahi gazdasági térségért felelős különleges képviselője 2022. november 28-án megbeszélést tartott magyar üzletemberek egy csoportjával. A találkozó a Türk Államok Szervezetének budapesti Képviseleti Irodája és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) együttműködésével jött létre.

Megnyitó beszédében Emin Huseynov kiemelte, hogy az évtizedeken át zajló megszállás, illetve a dicsőséges „44-napos háború”/2. karabahi háború idején, melyek Azerbajdzsán területeinek a felszabadításához vezettek, Magyarország mindvégig határozottan foglalt állást. A különleges képviselő megjegyezte, hogy Karabahban átfogó várostervezésre és modern infrastruktúrára van szükség, mivel a megszállás alatt a terület komoly károkat és pusztítást szenvedett el.

Emin Huseynov azt is megjegyezte, hogy a magyar vállalatok felbecsülhetetlen szerepet fognak játszani Azerbajdzsán felszabadított területeinek a helyreállítási és újjáépítési folyamatában. Különösen így lesz ez az olyan szakértői tudást igénylő, életbevágóan fontos területeken, mint az aknamentesítés, a vízgazdálkodás, a zöld megoldások és az építkezések. A különleges képviselő tájékoztatta a résztvevőket a karabahi újjáépítés során elérendő kulcsfontosságú célrendszerekről.

A találkozó során a felek “B2B” kapcsolatfejlesztő ülést is tartottak a perspektivikus projektekről és a jövőbeli együttműködésről.

Related Posts