Április 5-én mutatta be a Fővárosi Nagycirkusz Budapesten ,,A sztyeppe illata” című előadását, amely a közép-ázsiai népek gazdag kulturális örökségét varázsolja a nézők elé. A hivatalos bemutatón részt vett Hóvári János nagykövet, a Türk Államok Szervezete (TÁSZ) Magyarországi Képviseleti Irodájának vezetője és az iroda több munkatársa.

Autentikus zenére vágtató lovakkal, hajlékony és vakmerő artistákkal és megannyi csoda ígéretével indult útjára a Fővárosi Nagycirkusz legújabb szuperprodukciója, ,,A sztyeppe illata” című előadás. A produkcióban a közép-ázsiai népek, valamint Azerbajdzsán és Mongólia gazdag kulturális örökségét mutatják be látványos díszletekkel, kosztümökkel, eredeti zenével és artisták lenyűgöző produkcióival.

A közönséget már az első előadáson rabul ejtették a cirkusz nagymesterei: a csodás artisták mellett a lovak is birtokba vették a sztyeppék világát és megidézték a vándorló népek ősi sámán világát. Az előadásra a Fővárosi Nagycirkusz amolyan ,,óriás varázsjurtává” vált, ahol a türkmén, a kazak, a magyar, a mongol, az ukrán és az üzbég művészek segítségével megelevenedett a természet ősi elemeihez visszanyúló csodálatos mesevilág, amiben a föld, a víz, a tűz, a szél, az állatok és a növények tiszteletet élveztek, és misztikum övezte azok erejét.

„A sztyeppe illata” a lovascirkusz és az artista show-k világát idézi meg, a Fővárosi Nagycirkusz pedig nyári szünet nélkül szeptember közepéig műsorán tartja az előadást. A nyitó rendezvényt követően Hóvári János személyesen gratulált Fekete Péternek, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójának a nagyszerű előadáshoz, külön kiemelve a kiváló kezdeményezést, amely nagyban hozzájárul a közép-ázsiai és a türk népek kultúrájának, történelmének öregbítéséhez Magyarországon és az Európai Unióban.

Related Posts