A Budapesti Türk Ifjúsági Klub idényzáró rendezvénye

Türk Államok Szervezete (TÁSZ) Magyarországi Képviseleti Iroda szervezésében az Ybl-villában tartották meg a Budapesti Türk Ifjúsági Klub (Budapest Turkic Youth Club) idei utolsó rendezvényét. Ezúttal a ,,Kurmanjan Datka – Hegyek királynője” című kirgiz film vetítésére került sor. Az eseményen a vendégeket Talaibek Kydyrov, a budapesti iroda megbízott vezetője köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy megalakulása óta a Budapesti Türk Ifjúsági Klub egyre több rendezvényére kerül sor.

A Budapesti Türk Ifjúsági Klub (Klub) idei záróeseményét 2023. november 30-án tartották a TÁSZ Magyarországi Képviseleti Irodája szervezésében, a budapesti Ybl-villában. A meghívottak elsősorban a Magyarországon tanuló türk diákok voltak, akik a különböző magyar felsőoktatási intézményekben folytatják tanulmányaikat, és akik rendszeresen összejönnek a Klub eseményein. Köszöntőjében Talaibek Kydyrov emlékeztetett arra, hogy a Klub létrehozását még Hóvári János nagykövet, a képviseleti iroda néhai vezetője kezdeményezte azzal a céllal, hogy egy olyan platform jöjjön létre, amelynek keretében az itt tanuló türk diákok rendszeresen találkozhatnak, egyúttal pedig megismerkedhetnek egymással és az irántuk érdeklődő magyar fiatalokkal, és ahol megoszthatják egymással kultúrájukat, megmutathatják nemzeti értékeiket.

A türk világból több ezren tanulnak a magyarországi felsőoktatási intézményekben, ezért a Képviseleti Iroda tevékeny szerepet játszik a közös összejövetelek szervezésében, amelynek eredményeként a jövőben egy valódi türk ifjúsági közösség nőhet ki Magyarországon. ,,Úgy gondolom, hogy ez a kezdeményezés, a mai filmvetítés kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz” – jelentette ki Talaibek Kydyrov. A rendezvényen elhangzott: a Klub keretében idén már volt sportrendezvény, létrejött egy zenei együttes, amely már több helyszínen és eseményen lépett fel nagy sikerrel. Jövőre pedig ismét tervezik megrendezni a Teqball-bajnokságot, továbbá egy türk sakkversenyt is. Ezek mellett konferenciák, workshopok, fórumok is lesznek a fiatalok számára, a Türk Ifjúsági Együttes pedig számos alkalommal lép majd fel igényes zenei programjával.

Az Ybl-villában megtartott ifjúsági rendezvény egy Kirgizsztán 19. századi történetét felölelő történelmi film vetítésével folytatódott, és az azt követő kötetlen beszélgetéssel ért véget

Related Posts